خطا
  • JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 950

روغن کرچک (آرایشی)

castor oil

نام لاتین: Castor Oil

روغن کرچک یا کستر اویل نوعی روغن نباتی است که از دانه‌های گیاه کرچک به دست می‌آید. این روغن موارد استفادهٔ زیادی داشته و دارای ترکیب بی‌نظیری است. ۹۰ درصد روغن کرچک، از اسیدهای چرب ریسینولیک که اشباع‌نشده هستند تشکیل یافته‌است.
کستر اویل یا روغن کرچک اتوکسیله شده یک سورفکتانت غیر یونی است که کاربردهای مختلفی از جمله در فرمولاسیونهای محصولات خانگی و صنعتی دارد و از افزایش گاز اتیلن اکساید به کستر اویل به دست می¬ آیند. کستر اویل اتوکسیله با نام COE و به دنبال آن بر اساس تعداد گاز اتیلن اکساید اضافه شده نامگذاری می¬شود. مشتقات روغن کرچک پلی اکسی اتیلن مخلوط پیچیده¬ای از انواع اجزاء آب دوست و آبگریز است. در روغن کرچک پلی اتوکسیله شده در حدود 80% کل مخلوط را اجزاء آب گریز تشکیل داده است. بخش اصلی از پلی اتیلن گلایکول ریسینولئات بوجود آمده است. دیگر اجزاء آبگریز شامل اسیدهای چرب استری پلی اتیلن گلایکول همراه با بعضی از کسترهای بدون تغییر است. قسمت آبدوست شامل پلی اتیلن گلایکول و گلیسرول اتوکسیله است.

کاربردهای روغن کرچک و مشتقات آن:

مشتقات پلی اکسی اتیلن روغن کرچک سورفکتانت های غیر یونی هستند که در فرمولاسیون داروهای موضعی و دهانی استفاده می¬شود که به عنوان امولسیفایر و عامل پایدار کننده در تهیه داروها و پمادها به کار برده می¬شود. آنها همچنین در پمادها، غذاهای حیوانی و نساجی به عنوان امولسیفایر و عامل پایدار کننده استفاده می¬شود. این محصول عمدتاً در فرمولاسیون ها در کنار نمک کلسیم دو دسیل بنزن سولفونات های خطی یا شاخه دار به کار می رود تا محلولهای غلیظ و خودامولسیون شونده بدست آید. همچنین کستر اویل اتوکسیله می¬تواند در صنعت شستشوی چوب به کار برده شود. در کل از کستر اویل اتوکسیله به عنوان امولسیفایر،کمک امولسیفایر، پخش کننده، روان کننده، مرطوب کننده، عامل پاک کننده¬ ی پشم، آنتی استاتیک، عامل کنترل کننده ویسکوزیته، عامل نفوذ دهنده و پایدار کننده ، حل کننده، صنایع چرم و نساجی استفاده می¬شود.

روغن کرچک و مشتقات آن را در تهیهٔ سوپ، روغن هیدرولیک و روغن ترمز، رنگ و رزین، جوهر، انواع آستر، پلاستیکهای مقاوم در برابر سرما، واکس و دیگر مواد براق کننده، نایلون، عطر و … به کار می‌برند.

تنها یک درصد از روغن کرچک تولید شده در سراسر جهان را صرف مصارف دارویی یا تولید فراورده‌های مفید برای سلامتی می‌کنند. از روغن کرچک برای درمان یبوست و همچنین، به عنوان ماده استفراغ‌آور استفاده می‌شود (در مواردی که لازم است فرد استفراغ نموده و محتویات معده خود را به هر دلیل تخلیه نماید). مصرف زیاد روغن کرچک در زنان باردار می‌تواند سبب زایمان زودرس در آنها شود. البته مصرف بسیار زیاد آن (مثلاً یک بطری روغن) می‌تواند کشنده باشد. روغن کرچک بد بو و بد مزه است و از این رو مشهور است.

روغن کرچک می تواند به عنوان پلی ال ( الکل مصرفی) مبتنی بر زیست در صنعت پلی اورتان استفاده شود. متوسط عملکرد ( تعداد گروه های هیدروکسیل در هر مولکول تری گلیسرید) روغن کرچک ۲٫۷ است، پس از آن به طور گسترده ای به عنوان پلی ال سفت و سخت و پوشش استفاده می شود.
از آنجا که روغن کرچک دارای ثابت دی الکتریک نسبتا بالا (۴٫۷) بسیار تصفیه شده و روغن کرچک خشک شده است گاهی اوقات به عنوان یک مایع دی الکتریک با کارایی بالای خازن ولتاژ بالا نیز استفاده می شود.

سایر کاربردها:

1روغن کرچک برای تسکین درد مفاصل

خواص ضدالتهابی روغن کرچک به اثبات رسیده است. به همین دلیل برای تسکین درد مفاصل و کاهش ورم آنها موثر است. در نتیجه افرادی که دچار آرتروز و آرتریت و غیره هستند می توانند از این روغن استفاده کنند.

نتایج یک پژوهش هندی که در سال 2009 روی آرتروز زانو انجام شده است نشان می دهد روغن کرچک نیز به اندازه ی کپسول دیکلوفناک برای تسکین درد آرتروز موثر است و عوارض جانبی این داروها را نیز ندارد.

2روغن کرچک برای رفع یبوست

روغن کرچک ملین است. این روغن حاوی 90 درصد اسید ریسینولئیک است که یک اسید چرب مفید برای انقباض ها و ترشحات روده می باشد، در نتیجه برای رفع یبوست به کار می رود.

البته باید توجه داشته باشید که این روغن قوی می باشد و نباید در مصرف آن زیاده روی شود، چون می تواند باعث التهاب و آسیب روده ها شود.

3روغن کرچک برای مقابله با ورم پا و سلولیتت

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که روغن کرچک برای تحریک دستگاه لنفاوی بدن مفید است. این روغن باعث فعال شدن جریان مایع لنف می شود.

اگر از ورم پا یا سلولیت ناشی از احتباس مایعات در بدن رنج می برید، می توانید از این روغن برای بهبود وضعیت تان استفاده کنید.

4روغن کرچک برای تسکین دل درد

روغن کرچک ضداسپاسم و ضددرد است و برای تسکین دل درد موثر می باشد.

5روغن کرچک دوست پوست های خشک

روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب امگا9، امگا6 و ویتامین E است. تمام این مواد در ترکیب بیشتر محصولات آرایشی-بهداشتی مانند کرم های مرطوب کننده وجود دارند.

روغن کرچک خاصیت نرم کنندگی دارد و التیام بخش است. این روغن باعث تنظیم pH پوست می شود و حالت اسیدی آن را کاهش می دهد. به این ترتیب می توانید از آن برای پوست های آکنه دار استفاده کنید.

توجه داشته باشید زمانی که حالت اسیدی پوست پایین باشد، امکان تکثیر باکتری های بیماری زا کاهش پیدا می کند. از این روغن برای بهبود خشکی پوست، اگزما و پسوریازیس نیز استفاده می شود.

اگر آکنه دارید بهتر است با احتیاط از این روغن استفاده کنید. می توانید این روغن را به میزان کم روی جوش ها بزنید.

6روغن کرچک برای داشتن موها، ناخن ها و مژه های سالم

روغن کرچک حاوی ویتامین E و مواد معدنی است و به همین دلیل باعث تقویت موها، مژه ها و ناخن ها می شود.

در صورتی که دچار ریزش مو شده اید می توانید از این روغن به عنوان ماسک استفاده کنید تا رشد مجدد موها با سرعت بیشتری صورت بگیرد.

البته بهتر است این روغن را با روغن زیتون مخلوط کنید تا علاوه بر افزایش ویتامین های آن، حالت چسبندگی آن کمتر شود.

7روغن کرچک برای تقویت موها

بهتر است شب ها مقداری از این روغن را به نوک انگشت ها زده و پوست سرتان را ماساژ دهید تا جریان خون در رگ های موجود در کف سر افزایش پیدا کند سپس موهایتان را با حوله ببندید و تمام شب روغن را روی سرتان نگه دارید. صبح، موها را با شامپوی روزانه خود شستشو دهید.

لازم است که این کار را به مدت چهار هفته و هر روز و یا هر دو روز یکبار تکرار کنید. سپس سه هفته به موهایتان استراحت دهید تا پوست سرتان به آن عادت نکند.

اگر ریزش مویتان متوقف نشد (البته منظورمان ریزش موی غیر ارثی و بر اثر استرس و غیره است) می توانید یک دوره ی دیگر از این روغن استفاده کنید. 

8روغن کرچک برای تقویت ناخن ها

روغن کرچک باعث افزایش استحکام ناخن ها می شود. داخل یک نعلبکی، مقداری روغن کرچک بریزید و انگشت هایتان را به مدت 10 دقیقه داخل این روغن قرار دهید. هر هفته یکبار این کار را انجام دهید. می توانید به روغن تان چند قطره لیموترش نیز اضافه کنید.

9روغن کرچک برای تقویت و رشد مژه ها

روغن کرچک به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی باعث تقویت و رشد مژه ها نیز می شود. می توانید ظرف خالی ریمل را شسته و داخل آن را با روغن کرچک پر کنید. هر شب مقداری از این روغن را به کمک برس ریمل به مژه هایتان بزنید و اجازه دهید تمام شب روی مژه ها بماند. صبح با شیرپاک کن، مژه هایتان را تمیز کنید.

اطلاعات تکميلي

  • نوع بسته بندی: بشکه
  • کشور سازنده: هند
  • وزن بشکه: 225 کیلویی
  • توضیحات: برای دریافت آنالیز محصولات با واحد بازرگانی این شرکت تماس حاصل فرمایید.