پارافین

 Paraffin

پارافین چیست؟

پارافین از مواد جامد نرم سفید یا بی رنگ و قابل احتراق تشکیل شده و از هیدروکربن های اشباع شده ، عمدتاً سری آلکان ، از پالایش نفت ساخته شده است. پارافین را می توان از ذغال سنگ ، چوب و شیل نفت استخراج کرد ، اما در اصل از تقطیر نفت بدست می آید که اولین بار در سال 1807 توسط زمین شناس آبراهام گزنر تقطیر شد. هزینه تولید پارافین زیاد بود ، با این وجود ، بعداً که منابع جدیدی از پارافین و روشهای ارزان تر تصفیه کشف شد ، منجر به کاهش قیمت سوخت می شود. پارافین ، وقتی به صورت جامد یافت می شود ، موم پارافین نامیده می شود ، در حالی که فرم مایع را روغن پارافین یا نفت سفید می نامند. روغن پارافین مایع یک روغن معدنی است که به دو شکل وجود دارد ، یا روغن پارافین مایع سنگین یا روغن پارافین مایع سبک. پارافین کاملاً سوزان است و گرمای زیادی را حفظ می کند. پارافین به اندازه بنزین فرار نیست.

کاربرد پارافین

روغن پارافین مایع کاربردهای زیادی پیدا کرده است . در زیربه چندین مورد قابل توجه کاربرد پارافین اشاره میگردد:

  • از پارافین مایع به عنوان سوخت در بسیاری از نقاط جهان از جمله سوخت موتورهای جت و موشک استفاده می شود.
  • پارافین مایع (دارویی) برای کمک به مشکلات دستگاه گوارش به عنوان ملین استفاده می شود و بدون آنکه به بدن منتقل شود از طریق دستگاه عبور می کند.
  • در تولید پنی سیلین و یک ماده مهم در بسیاری از کرم ها ، پمادها و مومیایی های دارویی است.
  • پارافین همچنین می تواند به عنوان خنک کننده سیستم های الکتریکی ، مایع هیدرولیکی و حلال گریس ها و حشره کش ها استفاده شود.
  • از پارافین به عنوان حلال صنعتی و روان کننده ماشین آلات نیز استفاده می شود و به کاهش فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات گران قیمت کمک می کند.
  • از پارافین می توان برای محافظت در برابر خوردگی فلزات مختلف استفاده کرد.
  • پارافین همچنین در برنامه های پوشش درجا برای محافظت از خط لوله در برابر خوردگی استفاده می شود
  • در صنعت نساجی عمدتا برای چرخش ، بافندگی و روغن کاری ماشین های خیاطی استفاده می شود.
  • در صنایع آرایشی و بهداشتی همچنین برای تهیه مرطوب کننده ها ، لوسیون ها و همچنین در محصولات آرایشی مانند رژ لب ، نرم کننده لب و کرم های پایه استفاده می شود.
  • در درمان پوست ، به ویژه در درمان اگزما و خشکی پوست استفاده میشود، چون موم نرم کننده طبیعی است و به لطافت پوست کمک می کند. هنگامی که روی پوست قرار می گیرد ، رطوبت اضافه می کند و پس از پایان درمان به افزایش سطح رطوبت پوست ادامه می دهد.
  • به عنوان پوششی برای میوه یا سایر مواردی که به براقی برای ظاهر فروش نیاز دارند استفاده می شود.
  • پارافین همچنین به عنوان سوخت در اجاق های قابل حمل در هنگام فعالیت در فضای باز و کوهنوردی استفاده می شود.
  • موم پارافین به عنوان عایق الکتریکی و ساخت شمع و مداد رنگی استفاده می شود.
  • در شمع ها برای تشکیل پوشش های محافظ و مهر و موم استفاده می شود.
  • برای کاغذ ضد آب نیز از پارافین استفاده می شود.